Shiatsu

har djupa rötter i det österländska tänkandet. Den nuvarande formen av Shiatsu utvecklades i Japan från flera behandlingsmetoder. Shiatsun har samma teoretiska grund om akupunkturen. Syftet med en behandling är att stärka kroppens självläkande förmåga och att förebygga ohälsa. Det görs genom att dina energier i kroppen balanseras och leder till en positiv läkning fysiskt och psykiskt.


När du får en behandling i Shiatsu får du ligga (med kläderna) på en låg bänk. Under behandlingen stimulerar jag meridianerna (energiflöden) och akupunkturpunkter genom försiktiga tryck, sträckningar och töjningar. Olika punkter påverkar olika delar av kroppen. Jag kan ex. arbeta på fötterna när du har ont i nacken.


Nålarna i akupunktur används för att stimulera specifika energicentran. I shiatsu stimulerar vi punkterna genom att använda fingertopparna.

Jag kan om kunden så önskar även använder akupunktur tillsammans med Shiatsu för att stimulera extra där det behöves.


Akupunktur

Akupunktur kommer från österlandet och deras teroribildning är annorlunda än den vi är vana med. De har en större helhetssyn på det fysika, psykiska, mentala och andliga. De har också en större tilltro till kroppens egen läkande förmåga. Genom att sätta nålar på olika energipunkter stimuleras din kropp till självläkning och du når ett ökat välbefinnande.


Jag använder tunna fina nålar,koppning, moxa m.m för att hjälpa dig till en bättre häsla.

Du får räkna med några behandlingar för att få ett stabilt resultat.


Öronakupunktur

Örat är en "liten människa".Alla kroppens delar är representerade i örat.Det finns den gamla kinesiska förklaringen på hur detta fungerar men det finns även ett mer västerländskt förklaringsmodell som är utvecklad i bl. Frankrike.


Genom att sätta magneter eller små "nålar" i örat kan man nå till alla kroppens delar för att påskynda läkning.


Öronakupunktur används med fördel till rökavvänjning. Lindring av smärta m.m. Det kan vara ett bra komplement till andra behandlingar.

Aromaterapi

användes eteriska oljor (dofter) från växterna. Aromaterapi syftar till att individen ska nå harmoni mellan kropp och själ. De läkande örternas egenskaper kombineras med beröringens välgörande effekter.

   

Dofterna påverkar oss inte bara fysiskt utan även psykiskt och mentalt. Oljorna kan ex. vara antibakteriella, blodtrycksreglerande, lugnande, vätskedrivande, uppiggande, eller glädjande.

Aromaterapi kan ge hjälp på många områden ex. minska stress, muskelspänningar, öka cirkulationen, lindra hudproblem, minska oro och sömnsvårigheter.


Behandlingen är en mjuk massage med vegetabilisk och eteriskolja.

Din Lisa

Höders väg 11,

754 40 Uppsala

Besöksadress: Höders väg 11 ingång från gaveln

Telefonnummer

070 -668 30 48

E-post:

lisa@dinlisa.se

unsplash